12 8888 6666 info@sagatunkino.no

Hvem er egentlig størst?

Hvem er egentlig den største filmstjernen i historien? Jeg vet ikke og jeg er nesten sikker på at du heller ikke vet dette. Jeg har min mening og du kan ha din mening, og det kommer ut lister med rangeringer både oppover og nedover. Den er best nå, den var best forrige uke, den er best neste uke og så videre. Alt kommer jo an på hvilke kriterier man legger til grunn for å sette opp en slik rangering. Utvalget mitt er plukket fra en tilfeldig liste på internett, men jeg synes utvalget var helt ok så her kommer den:

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. har et stort navn i filmkretsene i Hollywood og er en høyst respektert skuespiller. Hans CV begynner å bli lang etter over 40 år i bransjen. Han har fått mye drahjelp av sine foreldre som begge også var i bransjen. Robert Downey Senior var forfatter, regissør og filmfotograf, og Elise Downey som var skuespillerinne.

Leonardo DiCaprio

En av de aller største sjarmørene i film verdenen. Men han har hatt en eksplosiv karriere om man kikker på utviklingen hans. Småroller, biroller og lavbudsjett «Horror» filmer.

Det samme kan man vel ikke si om utviklingen når han spilte hovedrollene i Romeo og Julie, og Titanic. Der er det mangt et pikehjerte som har blitt «stjålet». Så veldig mye mer behøves vel ikke å si for han er jo fortsatt med i dag og gjør stadig nye roller. Bare som et eksempel på hvor godt han har gjort det i sin karriere så kan jeg nevne at han eier sin egen øy i Belize og planlegger å bygge et økologisk paradis for turister der.

Tom Cruise

Tom Cruise er vel den av mine «utvalgte» som er mest usikker på hvor stor han egentlig er? Noen elsker ham og hans filmer, mens andre igjen hater både han og alt han gjør.

Tom Cruise er født og oppvokst i Syracuse i New York og har nå rukket å bli 55 år gammel. Men han er fortsatt aktiv i filmer og hans siste filmroller har vært i Mission Impossible 6 og Top Gun 2 som slippes nå i 2018.

Johnny Depp

«Cry Baby», “Rango”, “Blow”, “Ed Wood” og “Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” er noen av han beste filmer.

Johnny Depp fyller 55 år senere i 2018, men han er fortsatt aktiv i filmverdenen. Han kommer fra en helt normal familie i Kentucky i USA. Faren var sivil ingeniør og moren arbeidet som servitør. Depp selv var veldig skoletrett i oppveksten og droppet ut av skolesystemet som 15 åring.

I dag er han en av verdens største stjerner – bedøm, selv ved å sjekke ut han CV.

Vanskelig

Denne listen kan det hende at mange er uenige i at er de beste. Jeg sier ikke at disse fire er de absolutt beste, men de kommer alle meget høyt opp på en slik liste og jeg valgte de som de første. Kanskje kommer jeg med enda flere i en senere artikkel.

Comments are closed.