12 8888 6666 info@sagatunkino.no

Et utvalg kjente norske skuespillere – Rolv Wesenlund

Rolv Wesenlund

Alle har sin favorittskuespiller, og eller for den saks skyld favorittskuespillere i flertall. Det avhenger nok mye av hvilken generasjon man tilhører, og hvilke skuespillere man trykker til sitt hjerte. Men noen av de mest kjente, går liksom aldri av moten – om jeg kan si det på den måten. Jeg tenkte å sette opp navnene på de jeg kjenner best til, og jeg tror jeg har mange med meg når jeg sier at dette er skuespillere – som virkelig har bidratt mye i filmene de har medvirket i. Jeg velger å holde meg til de gamle, og alle sammen har gått bort i dag. Men de vil uansett bli husket i lang tid, og den yngre generasjon har også et forhold til dem.

Rolv Wesenlund

Den nå avdøde Rolv Helge Wesenlund, ble født i Horten 17.september 1936. Han døde 18.august i 2013. Han var ikke bare skuespiller, men også plateprodusent, sanger og komiker. Jeg må innrømme at jeg ikke var klar over, hans bakgrunn som plateprodusent og sanger. Det er skuespilleren Rolv Wesenlund, som jeg for min del husker best.

Fleksnes og Bør Børson

Igjen må jeg ta visse forbehold, men jeg tror ikke det er noen tvil om at dette er hva Rolv Wesenlund er mest kjent for. Han spilte tittelrollen i musikalen og filmene om Bør Børson, noe jeg godt husker fra min barndom. Det var noe helt eget ved disse filmene, og ingen andre enn Rolv Wesenlund kunne spilt denne rollen så godt. Han passet rett og slett helt perfekt inn i rollen, og filmene ble jo også en suksess.

Marve Fleksnes

Det er nok mange som har brukt deler av lørdagskveldene, til å benke seg ned foran TV og se TV-serien «Fleksnes» Jeg kan godt huske at dette var høydepunktet, i alle fall i vår familie.Senere har jo serien gått en rekke ganger, og det er mange som er langt yngre enn meg som har et forhold til Marve og Moderen.

Jazzmusiker

Et utvalg kjente norske skuespillere – Rolv Wesenlund

I sin ungdom var han en flink musiker, og han vant faktisk Jazz-NM hele to ganger – instrumentet han spilte på var klarinett. Han jobbet også som jazzjournalist for NRK, og hadde sitt eget Jazzmagasin. Han skrev også om jazz, for den kjente avisen Dagbladet.

En bred og allsidig bakgrunn

Rolv Wesenlund hadde også en lang erfaring som revyartist, og det er ganske så mye han i løpet av sin karriere har vært delaktig i. Men jeg kommer ikke til å vektlegge revybakgrunnen hans her, siden dette er en side som tar for seg film.Senere kommer jeg til å gå mer detaljert inn på filmene han medvirket i, og kanskje også enda mer inn på Bør Børson. At dette var god underholdning, hersker det ikke noen tvil om.Jeg vil nok også se på hva han gjennom sin karriere, vant av priser og utmerkelser. Det er ikke noen tvil om at Norge, mistet en god skuespiller når Rolv Wesenlund gikk bort for en del år siden nå.

Comments are closed.