12 8888 6666 info@sagatunkino.no

De beste filmene på kino 2017

2017 har vært et ok år for kino Norge så langt jeg kan skjønne. Det har vært litt nedgang fra toppåret 2016, men det har vært mye folk og sett film på kino. Er det litt trendy å gå på kino igjen tro? At det er litt avslappende å komme vekk fra alle digitale duppedingser og diverse saker for bare å sette seg tilbake i en god dyp stol med noe godt å drikke og noen slikkerier i fanget.

De best filmene ut fra besøkstallene

Jeg leter opp filmene etter når de hadde premieren sin i Norge i løpet av 2017. Da er filmen inne på topp ti, men det er ikke garantert at den endelige plasseringen er klar enda faktisk. Når den listen jeg bruker som kilde er skrevet var det over 11 millioner mennesker som hadde vært på kino i Norge i 2017. Det er veldig mye det samme antallet som i 2015.

Februar

Av filmer som har kommet inn på topp ti listene så var Disney filmen Vaiana den som var først ute. De første dagene i februar kunne man se den på kino. Filmen fikk 300 000 tilskuere og filmen ble nominert til to Oscars. Nominasjonene var i kategoriene Beste film og beste originalmusikk. Det ble ingen Oscar, men filmen har gjort det greit med «hit» på Spotify» i et lydopptak der.

Februar

Neste film ut som gjorde det bra var Fifty Shades Darker. Også den kom med premiere første halvdel av februar. Filmen hadde en «pangstart» første helgen, men klarte ikke å slå sin forgjenger totalt sett. I denne serien kommer «Fifty Shades Freed» i løpet av 2018. Skal den ta tronen som mest sette film av de tre? Det kunne jo skrives enda mye mer om disse filmene, men jeg velge å bare presentere dem uten videre. En beskrivelse av de forskjellige filmene får heller komme ved en senere anledning.

Mars

Den tredje av filmene som kom ut i løpet av 2017 og endte på topp ti plassering med sine besøkstall var Skjønnheten & Udyret. Den kom faktisk på pallplassering, men siden de endelige tallene for 2017 ikke er klare så utroper jeg ingen vinner eller andre plasseringer annet enn topp ti. Filmen var spesiell på flere måter og ble godt mottatt av publikum. Så den innfridde mye av de forventningene som var satt til «live action» utgaven av den klassiske filmen fra tidligere.

April

The Boss Baby

Faktisk ble det to av filmene som hadde premiere i April som tok plass på topp ti listen i fjor. Først ut var The Boss Baby som tiltrakk seg nesten 280 tusen seere. Dette til tross for at filmen ikke fikk verdens beste kritikk fra anmelderne. Kun Verdens Gang som ga filmen positiv kritikk. Men heldigvis for film så er nordmenn egenrådige og vil sjekke ting ut selv. Og de små dresskledde babyene falt tydeligvis i smak hos veldig mange mennesker. Ganske mange andre filmer som måtte se seg slått – sikter da til filmer som storfilmene som «Lego@Batman», «Syng», «Emojifilmen» og «Biler 3».

Comments are closed.