12 8888 6666 info@sagatunkino.no

De beste filmene på kino 2017 del 2

Linjene og setningen forsvinner fort når man setter seg ned og skriver om en sak. I forrige artikkel kom jeg ikke lenger enn til halvparten av den planlagte for april. Men jeg fortsetter i en ny artikkel her så skal nok komme gjennom det hele. Den andre halvdelen jeg ikke rakk med i forrige artikkel er en fartsfylt sak. Jeg har kommet frem til den 8. filmen av Fast & Furious filmene. Alle disse filmene har alltid har store forventninger fra mange publikummere før premieren.Så også denne åttende utgaven. Og den ble godt nok mottatt til å trekker nesten tre hundre tusen seere til kino salene i Norge. Og under premierene allerede satte filmen rekorder. Verdens beste åpningshelg for en film økonomisk – 532,6 millioner dollar ble spilt inn allerede første helgen! Grei lønning for all jobbingen deres det sikkert – eller i hvert fall ble lønningene sikret. Norge trakk 175 tusen av disse seerne den første helgen.

Mai

Espen Sandberg

Mange store filmer i 2017. I mai måned kom den en piratfilm. Men ingen hvilken som helst pirat. Johnny Depp forkledd som Kaptein Jack Sparrow. Filmen var faktisk norsk regissert av Espen Sandberg fra Sandefjord. Filmen het Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge.De eneste piratene som kunne tatt opp konkurransen her måtte være de «store» Kapteinene Sortebill og Sabeltann. Det norske folk tok godt imot filmen og den ble plassert trygt inne på topp ti listen over mest sette filmer i 2017.

Juni

Den tredje i rekken av Grusomme meg filmene har til nå vært den mest sette. Den første filmen kom på 100 000 tallet. Film to kom opp på 200 000 tallet med tilskuere, mens nå altså kom den tredje opp på 300 000 tallet og ble best. Og med det den mest sette animasjonsfilmen på kino i 2017. Grusomme meg 3 fikk altså 322 626 seere.

 

September

Askeladdens – I Dovregubbens Hall

Noe så sjeldent som en kritiker rost skrekkfilm har Bill Skarsgård og resten av gjengen i IT klarte å skape. Første helgen spilte de inn godt over 100 millioner dollar og satte rekord i flere sammenhenger. Beste september åpning noensinne, beste høst åpning og beste R-ratede åpning noensinne. Filmen ble sett av nesten en kvart million seere i Norge. Neste film som hadde premiere i september og kom inn på topp listene var Askeladdens – I Dovregubbens Hall. Her er film som skal være første filmen i en filmtrilogi om Askeladden. Og denne første ble godt mottatt – over 350 000 kino elskere fant veiene til de store og mørke kinosalene. Tallene her kan endre seg noe da denne listen som min informasjon er hentet fra ble skrevet like før Jul. Og både denne filmen og min siste film gikk da fortsatt på norske kinosaler. Den siste filmen kan klatre høyt. Den hadde premiere 13 desember og når denne infoen ble gitt ut skrev vi kun 19 desember. Da hadde filmen allerede blitt sett av 235 000 mennesker. Og mulig noen flere ville finne veien til kinoene mellom de to store helgene på slutten av året. «The Last Jedi» kan kose seg med tittelen for å ha forårsaket beste åpningshelg i Norge, samt spilt inn nest mest penger i en premierehelg noensinne i verden. 450 millioner amerikanske dollar var det offisielle tallet. Forgjengeren «Star Wars: The Force Awakens» fra 2015 troner fortsatt øverst.

«Star Wars: The Force Awakens»

 

 

Comments are closed.